تحقیق مقاله همایشی نقش مراکز رشد و فناوری در شکل گیری استارت آپ ها

    —         —    

ارتباط با ما     —     لیست پایان‌نامه‌ها

... دانلود ...

بخشی از متن تحقیق مقاله همایشی نقش مراکز رشد و فناوری در شکل گیری استارت آپ ها :

نقش مراکز رشد و فناوری در شکل گیری استارت آپ ها

تعداد صفحات :8 با فرمت ورد و قابل ویرایش

v نفش مراکز رشد و فناوری در شکل گیری و توسعه استارتاپ ها در کشور

مرکز رشد (انکوباتور), آن گونه که در فرهنگ لغت آمده به معنای ماشین جوجه‌کشی, گرم‌خانه, یا دستگاه نگهداری نوزادان نورس است. این واژه از مصدر to incubate ساخته شده است که بر مفاهیم تکثیر کردن, کشت دادن, رشد کردن و تکوین یافتن دلالت دارد. در ادبیات کارآفرینی, انکوباتورها در زمره زیرساختهای فنی قرار می‌گیرند و نهادها یا چارچوبهایی هستند که برای پرورش یا ایجاد کسب و کارهای کوچک تاسیس می‌شوند. مرکز رشد فضای اداری و آزمایشگاهی همراه با خدمات حمایتی مختلف با حداقل هزینه را برای شرکتهای نوپا فراهم می‌کند و همچنین شبکه‌سازی و برخی خدمات جانبی را برای آنها تامین می‌نماید. در واقع انکوباتورها ارائه کننده فضا, خدمات حمایتی و تجهیزات مشترک برای شرکتهای کارآفرین هستند تا بتوانند کارآفرینان و شرکتهای کوچک را در ایجاد و توسعه موسسات خود یاری نمایند.

آنطورکه در اسناد سازمانی جهانی مالکیت فکری آمده, مراکز رشد طرحهایی مبتنی بر نوآوری هستند که از کادر مدیریتی کوچکی تشکیل شده و دارای مکان فیزیکی و تسهیلات مشترک هستند. مراکز رشد معمولا در کنار یک مرکز تحقیقاتی یا دانشگاهی که خدمات پشتیبانی (اعم از فنی یا غیرفنی) را برای تبدیل (یا پرورش) یک نوآوری یا یک اختراع به یک شرکت صنعتی ارائه می‌کند تاسیس می‌شوند, در سرتاسر جهان, این نکته پذیرفته شده است که مراکز رشد ابزارهای مطمئنی برای تبدیل نوآوریها و دستاوردهای تحقیقاتی به محصولات و نیز ترغیب کارآفرینی و توسعه تکنولوژیک هستند.

این مراکز در قالب واحدهای نوپای فعال در زمینه‌های مختلف منتهی به فناوری متشکل شده‌اند و واحدهای مستقر در آن شامل شرکتهای خصوصی, واحدهای تحقیق و توسعه صنایع, و یا مراکز تحقیقاتی وابسته به دانشگاهها یا دستگاههای اجرایی هستند. و در صورت پذیرشبه واحدهای پذیرفته شده در دوره رشد مقدماتی (پیش رشد)آموزشهای لازم برای آشنایی با بازار, شناسایی گروه کاری, تثبیت ایده کاری و ایجاد هویتهای حقوقی مستقل داده می‌شود. مدت این دوره,6 ماه می‌باشد.در صورت پذیرش نهایی واحد فناور به مدت 3سال (در صورت نیاز تا 5سال) در مرکز رشد مستقر می‌گردند. شرکتهایی که طی دوره اقامت در مرکز رشد با استفاده از امکانات این مرکز بتوانند به اهداف برنامه دست یابند و موفق به ایجاد فناوری و دانش فنی در زمینه مربوطه شوند و دستاوردهای تحقیقاتی خود را به بازار عرضه کنند از مرکز رشد خارج می‌شوند.

مزایای استقرار

مهمترین مزیت استقرار در مراکز رشد بهره‌مندی از فضای تحقیقاتی, رقابتی و هم‌افزایی می‌باشد. تبادل مستمر افکار, اطلاعات علمی و فنی, همکاری در موارد مرتبط با همدیگر, واحدها را در پیشبرد اهدافشان یاری خواهد نمود. سایر خدمات قابل ارائه از طرف مراکز رشد: تأمین محل کار, اطلاع‌رسانی, برگزاری همایش, خدمات مشاوره‌ای (مدیریتی, حقوقی, مالی, اعتباری, پروژه‌یابی, بازاریابی و ...) و سایر خدمات مرتبط با توسعه, رشد و ارتقای واحدهای فناوری می باشد.

اهداف مرکز رشد

· بسترسازی جهت تجاری کردن دستاوردهای تحقیقاتی

· ایجاد زمینه کارآفرینی و حمایت از نوآوری و خلاقیت نیروهای محقق

· کمک به رونق اقتصاد محلی مبتنی بر فناوری

· ایجاد فضای لازم جهت گسترش و رشد واحدهای کوچک و متوسط دانش­بنیان

· ایجاد فرصت‍های شغلی مناسب جهت جذب کارآفرینان و دانش آموختگان دانشگاهی در زمینه های فناوری

· تجاری سازی نتایج تحقیقات و تحقق ارتباط بخشهای تحقیقاتی, تولیدی و خدماتی جامعه


لینک کمکی