تحقیق بررسی فعالیت های مالی و حسابداری دارای 50 صفحه می باشد و دارای تنظیمات و فهرست کامل در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است
فایل ورد تحقیق بررسی فعالیت های مالی و حسابداری کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه و مراکز دولتی می باشد.
مقدمـه
فرایند تدوین استانداردهای حسابداری, فرایندی مستمر و پویاست که در واکنش به تغییر شرایط و تحولات محیط داخلی و بینالمللی و با هدف ارتقای شفافیت گزارشگری مالی, تغییر و تجدیدنظر در استانداردهای موجود یا تدوین استانداردهای جدید را ایجاب میکند. در این فرایند یکی از سیاستهای اصلی سازمان حسابرسی استفاده از استانداردهای حسابداری مراجع حرفهای معتبر بهویژه استانداردهای بینالمللی حسابداری در تدوین استانداردهای حسابداری با درنظر گرفتن شرایط داخلی کشور است.
در تدوین این استاندارد از استاندارد حسابداری شماره 41 ” کشاورزی“ (ویرایش 2003) و نتایج تحقیقات انجام شده توسط کارشناسان مدیریت تدوین استانداردها استفاده شده است.
پیش نویس این استاندارد برای نظرخواهی عمومی منتشر گردید و تمام نظرات و پیشنهادات دریافت شده در کمیته تدوین استانداردهای حسابداری بررسی و اصلاحات لازم اعمال گردید و نهایتاً استاندارد توسط کمیته فنی تصویب شد.
این استاندارد پس از بررسی و تصویب توسط هیئت عامل سازمان به موجب مصوبه مورخ 22/6/1383 مجمع عمومی سازمان لازمالاجرا شده است.
این استاندارد با نظارت جناب آقای هوشنگ نادریان مدیرعامل و رئیس هیئت عامل سازمان حسابرسی و توسط کمیته تدوین استانداردهای حسابداری با عضویت (به ترتیب الفبا) آقایان دکتر موسی بزرگ اصل, کامران بحرینی, مهدی شلیله, مجتبی علیمیرزایی, دکتر حسین کثیری و دکتر رضا نظری و با پشتیبانی گروه کارشناسی مدیریت تدوین استانداردها (خانمها دکتر ویدا مجتهدزاده و دکتر شهناز مشایخ و آقایان قاسم بولو, دکتر امید پورحیدری, هوشنگ جعفری, دکتر علی رحمانی و دکتر احمد مدرس) تدوین شده است.
سازمان حسابرسی از تمام کسانی که در فرایند تدوین, نظرخواهی و تصویب این استاندارد مشارکت داشتهاند صمیمانه تشکر و قدردانی مینماید و از مشارکت گستردهتر جامعه حرفهای برای ارتقای کیفی استانداردهای حسابداری استقبال میکند.
فعالیتهای کشاورزی
فهرست مندرجات
• دامنه کاربرد 4 - 1
• تعاریف
- تعاریف مرتبط با کشاورزی 8 - 5
- تعاریف عمومی 11 - 9
• شناخت و اندازهگیری 22 - 12
• درآمدها و هزینههای ناشی از اندازهگیری بهارزش منصفانه 25 -23
• عدم امکان اندازهگیری ارزش منصفانه بهگونهای اتکا پذیر 29 - 26
• کمکهای بلاعوض دولت 30
• افشـا 41 - 31
• تاریخ اجرا 42
• مطابقت با استانداردهای بینالمللی حسابداری 43
• اصلاحات سایر استانداردهای حسابداری
• پیوست شماره 1 : نمونه صورتهای مالی
• پیوست شماره 2 : مبانی نتیجهگیری
استاندارد حسابداری شماره 26
فعالیتهای کشاورزی
این استاندارد باید باتوجه به " مقدمهای بر استانداردهای حسابداری "
مطالعه و بکار گرفته شود.
دامنه کاربرد
1 . کاربرد این استاندارد در حسابداری موارد زیر الزامیاست, مشروط بر اینکه به فعالیت کشاورزی مربوط باشد :
الف. داراییهای زیستی, و
ب . تولید کشاورزی در زمان برداشت.
2 . این استاندارد در موارد زیر کاربرد ندارد :
الف. زمین مربوط به فعالیت کشاورزی (به استاندارد حسابداری شماره 11 با عنوان حسابداری داراییهای ثابت مشهود مراجعه شود), و
ب . داراییهای نامشهود مربوط به فعالیت کشاورزی (به استاندارد حسابداری شماره 17 با عنوان حسابداری داراییهای نامشهود مراجعه شود).
3 . این استاندارد در مورد تولید کشاورزی, یعنی محصول برداشت شده از داراییهای زیستی واحد تجاری, تنها در زمان برداشت, کاربرد دارد. بعد از زمان برداشت, تولید کشاورزی تابع الزامات استاندارد حسابداری شماره 8 با عنوان حسابداری موجودی مواد و کالا یا سایر استانداردهای حسابداری مربوط خواهد بود. بنابراین, این استاندارد به فراوری محصولات کشاورزی بعد از زمان برداشت مربوط نمیشود؛ برای مثال, فرایند فراوری انگور تا سرکه توسط باغدار پرورشدهنده انگور مشمول این استاندارد نیست. هر چند چنین فرایندی میتواند بهطور منطقی و طبیعی فعالیت کشاورزی محسوب شود و با دگردیسی زیستی تا حدی مشابه باشد, اما این نوع فراوری در این استاندارد در تعریف فعالیت کشاورزی قرار نمیگیرد.
پیوست شماره 2
مبانی نتیجهگیری
پیشینه
1 . براساس مصوبه شماره 57 مورخ 7/5/1380 کمیته تدوین استانداردهای حسابداری, کارهای تحقیقاتی لازم برای تدوین استاندارد حسابداری فعالیتهای کشاورزی توسط کارشناسان و گروه کارشناسی مدیریت تدوین استانداردها شروع شد. در فرایند تحقیقات, فعالیتهای زیر صورت گرفته است :
الف. بررسی روشهای حسابداری شرکتهایی که در زمینه کشاورزی فعالیت میکنند.
ب . مطالعه استانداردهای حسابداری تدوین شده توسط مراجع حرفهای معتبر.
ج . بررسی تحقیقات انجام شده در زمینه حسابداری فعالیتهای کشاورزی.
د . نظرخواهی از برخی شرکتها که در زمینه کشاورزی فعالیت میکنند.
ه . شکیل جلسات متعدد گروه کارشناسی برای جمع بندی نتایج تحقیقات.
2 . کمیتـه تدویـن استانداردهـای حسابداری براسـاس نتایج مطالعات انجام شده و همچنین استاندارد بینالمللی حسابداری شماره 41 با عنوان کشاورزی, تدوین استاندارد حسابداری شماره 26 با عنوان فعالیتهای کشاورزی را در دستور کار قرار داد و پس از حدود 30 جلسه بحث و تبادلنظر, متن پیشنهادی استاندارد تصویب شد.
دلایل تدوین استاندارد حسابداری فعالیتهای کشاورزی
3 . کمیته تدوین استانداردهای حسابداری بهدلایل زیر تدوین استاندارد حسابداری مربوط به فعالیتهای کشاورزی را ضروری تشخیص داده است :
الف. استفاده از روشهای حسابداری متفاوت توسط شرکتها برای معاملات و رویدادهای مشابه,
ب . مستثنی شدن فعالیتهای کشاورزی از دامنه کاربرد بعضی از استانداردهای حسابداری موجود (همانند استاندارد حسابداری شماره 8 با عنوان حسابداری موجودی مواد و کالا و استاندارد حسابداری شماره 3 با عنوان درآمد عملیاتی ),
ج . ماهیت خاص فعالیتهای کشاورزی از جمله وجود دگردیسی زیستی, و
د . هماهنگی بیشتر با استانداردهای بینالمللی حسابداری باتوجه به تدوین استاندارد بینالمللی حسابداری شماره 41 با عنوان کشاورزی .
اندازهگیری داراییهای زیستی
4 . برای اندازهگیری داراییهای زیستی مربوط به فعالیتهای کشاورزی دو رویکرد اصلی ارزش منصفانه و بهای تمام شده وجود دارد که هرکدام از این رویکردها مبتنیبر استدلالات خاصی است.
5 . کاربرد ارزش منصفانه برای اندازهگیری داراییهای زیستی مربوط به فعالیتهای کشاورزی براساس استدلالات زیر است :
الف. تغییرات ارزش منصفانه, آثار تغییرات ناشی از دگردیسی زیستی داراییهای زیستی را بهتر منعکس میکند,
ب . الگوی زمانی وقوع مخارج در موارد زیادی با الگوی دگردیسی زیستی متفاوت است,
ج . برای بسیاری از داراییهای زیستی بازار فعال وجود دارد و درنتیجه ارزش بازار قابل اتکا برای آنها وجود دارد,
د . بهدلیل مشکلات تخصیص هزینهها در رویکرد بهای تمام شده, در برخی از مواقع ارزش منصفانه از بهای تمام شده قابل اتکاتر است, و
ه . اطلاعات مبتنیبر ارزش منصفانه مربوط تر از اطلاعات مبتنیبر بهای تمام شده تاریخی است.
6 . کاربرد بهای تمام شده برای اندازهگیری داراییهای زیستی مربوط به فعالیتهای کشاورزی براساس استدلالات زیر است :
الف. در بیشتر موارد, بهای تمام شده تاریخی از ارزش منصفانه قابلاتکاتر است, زیرا بهای تمام شده حاصل معاملات واقعی و دارای شواهد کافی است,
ب . ارزشهای منصفانه محصولات دارای نوسانات زیاد است و مبنای مناسبی برای اندازهگیری نیست,
ج . استفاده از ارزشهای منصفانه در هر دوره مالی هزینه تهیه اطلاعات را افزایش میدهد,
د . رویکرد بهای تمام شده رایجتر از رویکرد ارزشهای منصفانه است, و
ه . در موردبرخی داراییهای زیستی بهویژه داراییهای زیستی مولد بازار فعال وجود ندارد.
7 . کمیته پس از انجام بررسیهای لازم به این نتیجه رسید که برای مقاصد اندازهگیری, داراییهای زیستی را به دو گروه داراییهای زیستی مولد و غیرمولد طبقهبندی کند. در مورد داراییهای زیستی مولد بازار فعالی هماکنون وجود ندارد بنابراین استفاده از ارزش منصفانه بهدلیل نبود ارزشهای بازار قابل اتکا بهطور منظم مناسب نمیباشد. علاوه بر این شناسایی درآمدها و هزینههای تحقق نیافته داراییهای مولد در صورت سود و زیان یا صورت سود و زیان جامع مشکلآفرین است. به همین دلیل کمیته تشخیص داد که حسابداری داراییهای زیستی مولد بهتر است براساس استاندارد حسابداری شماره 11 با عنوان حسابداری داراییهای ثابت مشهود انجام شود. اما داراییهای زیستی غیرمولد باید براساس ارزشهای منصفانه اندازهگیری شود مگر در موارد استثنایی که ممکن است اندازهگیری داراییهای زیستی غیر مولد براساس ارزشهای منصفانه, قابل اتکا نباشد.
8 . یکی از روشهای تعیین ارزش منصفانه استفاده از جریانهای نقدی تنزیل شده میباشد. کمیته به دلایل زیر این روش را نپذیرفته است :
الف. براورد جریانهای نقدی و همچنین نرخ تنزیل در محیط اقتصادی کشور بسیار قضاوتی خواهد بود و در اکثر موارد منجر به ارزشهای قابل اتکا نمیشود, و
ب . بهدلیل گسترش دامنه قضاوت, زمینه تحریف صورتهای مالی تقویت میشود.
نحوه عمل مخارج زمان فروش
9 . براساس این استاندارد داراییهای زیستی غیرمولد براساس ارزش منصفانه پس از کسر مخارج براوردی زمان فروش اندازهگیری میشود. مخارج زمان فروش شامل حقالزحمه پرداختی به واسطهها, مالیات و عوارض مربوط میباشد. مخارج زمان فروش شامل هزینه حمل و سایر هزینههای لازم جهت انتقال دارایی به بازار نیست زیرا ارزش منصفانه در این استاندارد برابر ارزش بازار پس از کسر هزینههای حمل و سایر هزینههای لازم برای انتقال دارایی به بازار است.
10. مخارج زمان فروش به این دلیل کسر میشود که مبلغ دفتری دارایی باید نشاندهنده منافع اقتصادی مورد انتظار دارایی باشد. ارزش منصفانه پس از کسر مخارج براوردی زمان فروش نشاندهنده منافع اقتصادی است که انتظار میرود در تاریخ ترازنامه از دارایی بدست آید. کسر نکردن مخارج براوردی زمان فروش موجب انتقال زیان به دورههای آتی میشود.
اندازهگیری تولیدات کشاورزی
11. طبق این استاندارد, تولیدات کشاورزی در زمان برداشت باید به ارزش منصفانه پس از کسر مخارج براوردی زمان فروش اندازهگیری شود. پس از برداشت, این مبلغ به عنوان بهای تمام شده انتسابی تولیدات کشاورزی محسوب میشود و حسابداری آن براساس استاندارد حسابداری شماره 8 با عنوان حسابداری موجودی مواد و کالا خواهد بود.
12. کمیته به دلیل وجود مشکلات تخصیص بهای تمام شده به تولیدات کشاورزی, هماهنگی مبنای اندازهگیری تولیدات کشاورزی برداشت شده از داراییهای زیستی غیرمولد با مبنای اندازهگیری اینگونه داراییها, وجود ارزشهای منصفانه قابل اتکا و استفاده بعضی از شرکتها از روش ارزش منصفانه, به این نتیجه رسید که تولیدات کشاورزی در زمان برداشت باید براساس ارزش منصفانه پس از کسر مخارج براوردی زمان فروش اندازهگیری شود. پس از زمان برداشت, برای هماهنگی روش اندازهگیری تولیدات کشاورزی با سایر موجودیها باید از روش بهایتمام شده طبقاستاندارد حسابداری شماره 8 باعنوان حسابداری موجودیمواد و کالا استفاده شود.
